Dahilde işleme rejimi aracı ihracatçı :
Dahilde İşleme İzin Belgelerinde Aracı ihracatçı kullanımı, belge kapsamında belge sahibi dışında başka bir firma kanalı ile ihracat yapılmasını ifade eder.
Belge sahibi olabilmek için mutlak suretle İmalatçı ve/veya Yan Sanayici tanımlanmış olması mutlak suretle şarttır. Sadece imalatçı kimliğine sahip olan belge sahibi firma , aracı ihracatçı tanımlatmak sureti ile belgesi kapsamında ihracat taahhüdünü yerine getirebildiği gibi İmalatçı-İhracatçı kimliğine sahip firma da belgesine bir veya birden fazla aracı ihracatçı tanımlatması halinde ihracat taahhüdünü yerine getirebilir.
Belge kapsamında aracı ihracatçı marifeti ile ihracat yapabilmek için protokol yapılmasına gerek yoktur.
Belge sahibi , ihracatçı firmaya nihai ürünü sahip olduğu belge kapsamında İhraç etmek üzere «İhraç Kayıtlı» olarak verir. Aracı İhracatçı firmalar genellikle Dış Ticaret şirketleri olmaktadırlar. Bir anlamda belge sahibi firmanın pazarlama şirketi statüsünde çalışıyorlar şeklinde de düşünülebilir.
Belge süresi içerisinde istenildiği zaman bir veya birden fazla aracı ihracatçı tanımlanabildiği gibi, istenildiği zaman gerekli şartlar yerine getirilmek kaydıyla eklemeler, değişiklikler veya iptaller yapılabilmektedir.
Kaynak : Dahilde işleme rejimi aracı ihracatçı
Dahilde İşleme Rejimi 2016/1 Tarım Genelgesi’nde Şeker kullanımı ile ilgili değişiklik yapılarak,
2006/12 Dahilde İşleme Rejimi kapsamında 2016/1 sayılı Tarım Genelgesinde aşağıda yer alan
Yatırım Teşvik Belgesi işlemleri için Döner Sermaye İşletme Hesabına yatırılacak tutarlar 01.01.2022’den
Dahilde İşleme İzin Belgesi,Dahilde İşleme İzni, Vergi Resim Harç İstisnası Belgesi COVID-19
Covid-19 Hibe Programı Kalkınma Ajansları, COVID-19 ile Mücadele ve Dayanıklılık Programı adı altında, firmaların
Dijital Ortamda Interaktif Uzaktan Eğitimlerimizle Yanınızdayız Sizlere dilediğiniz ortamda bilgisayarınızın başında sınıf